Airconditioning

Airconditioning

Airconditioning zorgt het ganse jaar door voor een ideale,constante temperatuur in uw woning of kantoor. Dankzij een nauwkeurige beheersing van de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de lucht zorgt het airco systeem voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Hoe werkt airco ?

VEH Technics Airco SchemaDe werking van een airconditioning systeem is gebaseerd op een eenvoudig maar doeltreffend natuurkundig verschijnsel, namelijk het verdampen van vloeistof kost energie (warmte).

In het kort komt het er op neer dat airconditioning (warme) lucht aanzuigt en die door een ruimte leidt waar vloeistof wordt verdampt. De warmte uit de lucht wordt tijdens het verdampen meegenomen en vervolgens komt er weer koele lucht de airconditioner uit. Bovendien kan er tijdens het proces vocht aan de lucht onttrokken worden, zodat de airconditioning de lucht niet alleen koelt maar ook droogt. Om te voorkomen dat continue nieuwe vloeistof moet worden aangevoerd om te verdampen, is een airconditioning een gesloten systeem. Na het verdampen wordt de koelstof opgevangen en door een compressor naar een "condensor" geleid. In de condensor wordt de koelstof omgezet van gas naar vloeistof, waarna de cyclus opnieuw kan beginnen.

 

Airco systemen

Single-split systeem
  • Ideaal voor één kamer
  • één binnenunit kan worden aangesloten op één buitenunit, zodat ze een 'paar' vormen

Multi-split systeem
  • Ideaal voor meerdere kamers, met individuele bediening van elke binnenunit
  • Tot negen binnenunits kunnen worden aangesloten op één buitenunit
  • Combineer binnenunits van verschillende stijlen en groottes in elke kamer, om een perfecte oplossing voor uw woning te creëren

 

Airco modellen

Wandmodel

Wandmodellen worden vooral gebruikt in kleine ruimtes zoals slaapkamers, werkkamers of kleine kantoorruimtes. Ze zijn eenvoudig en snel te plaatsen, en zijn een elegante oplossing waar geen vals plafond voorhanden is.


Vloermodel

Vloermodellen worden op de vloer geplaatst of vlak erboven geïnstalleerd tegen de muur, waarin ze ook nog eens gedeeltelijk kunnen worden ingewerkt


Flexi-model

Een flexibele oplossing die u laag tegen de muur kunt installeren, bijvoorbeeld onder een raam. Dankzij hun compacte vorm, nemen ze niet meer plaats in dan een traditionele radiator. Dit model kan ook worden omgedraaid, zodat u het kunt gebruiken als plafondunit.


Niet zichtbaar plafondmodel

Ideaal voor nieuwbouw of voor wie het graag zuiver en sereen houdt. De niet zichtbare plafondmodellen passen in elk interieur. Ze worden discreet ingewekrt zodat enkel de aanzuig- en uitblaasrooster zichtbaar zijn.


Aan het plafond gemonteerde cassette

Deze cassettes zijn zeer stijlvol en integreren zich onopvallend in uw woning. Zij zijn de ideale oplossing wanneer er weinig plaats is op de vloer of tegen de muur, of wanneer het plafond hol is.

Productiever en aangenamer werken

VEH Technics airco productiviteitZowel thuis als op de werkvloer kan air conditioning zorgen voor een aangenaam en beter werkklimaat. Bij aangename temperaturen bent u immers productiever en kunt u makkelijker nadenken.

Bovendien dragen de koele temperaturen en de ideale vochtigheidsgraad in de zomer bij tot een betere nachtrust en kan u 's morgens, uitgerust en ontspannen de nieuwe werkdag aanvangen.

Gedaan met de ondraaglijke warmte en vermoeidheid tijdens extreme hitte.

Adres

VEH TECHNICS BVBA
Ninoofsesteenweg 43
1755 Gooik

T  02 311 53 37

BTW BE 0847.301.928


Contacteer ons...