Centrale verwarming

Centrale verwarming

VEH Technics levert een totaal service op gebied van centrale verwarming voor zowel (aard)gas- als mazoutinstallaties.

Condensatieketels

VEH Technics condensatieketelWij plaatsen betrouwbare condensatieketels die hun meerprijs snel terugverdienen, niet alleen door de lagere energiefactuur, maar tevens door hun langere levensduur

Bij een condensatieketel wordt de warmte van de rookgassen via een warmtewisselaar teruggewonnen waardoor men een hoger rendement behaalt wat resulteert in een lager brandstofverbruik. Men heeft zowel condensatieketels op gas als op stookolie. Beide halen een gelijkaardig rendement. Omdat aardgas geen zwavel bevat kan de waterdamp van de verbrandingsproducten in de ketel zelf condenseren. Bij een stookoliecondensatieketel gebruikt men dan ook best zwavelarme stookolie, zo vermijdt men de vorming van zwavelzuur.

Condenserende stookolieketels kan men herkennen aan het Optimaz Elite-label. Enkel CV-ketels met een Optimaz Elite label betekenen een garantie op een minimum verbrandingsrendement van 97,5%. Gascondensatieketels dragen een HR Top label. De twee voorstaande labels geven aan of de ketel voldoet aan strenge eisen inzake veiligheid en rendement.

Condensatieketels beantwoorden aan de meest strikte vereisten inzake fossiele energiebesparing. Bijna alle cv-ketels die nu geplaatst worden zijn condensatieketels.

VEH Technics werkt met degelijke en betrouwbare merken zoals: ACV, Viessmann, Atlantic en Vaillant.

 

Vloerverwarming

VEH Technics vloerverwarmingVloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij de warmte wordt afgegeven door kunststofleidingen die in de vloer worden verwerkt. De warmteoverdracht gebeurt door straling van het vloeroppervlak naar de omgeving. De warmte die bij vloerverwarming vrijkomt is stralingswarmte, een warmte die door de meeste mensen als zeer behaaglijk wordt aangevoeld. Omdat de relatieve luchtvochtigheid beter op peil blijft en geen stofdeeltjes vrijkomen, is stralingswarmte ook gezonder. Bijkomend voordeel is dat geen radiatoren nodig zijn en de wanden dus vrij blijven. Door de betere warmtespreiding kan er bovendien met lagere keteltemperaturen gewerkt worden.

Het natte en droge systeem
Vloerverwarming kan in de chapelaag gelegd worden, het zogenaamde natte systeem. Steeds meer worden de buizen geplaatst in een voorgevormde constructie van piepschuim of polystyreen. Hierin worden goten van aluminium of gegalvaniseerd metaal geplaatst waar uiteindelijk de verwarmingsbuizen in komen te liggen in de vorm van een spiraal of meander, dit heet het droge systeem. Dit laatste systeem heeft, dankzij de goede warmtegeleiding, een snellere warmte-afgifte en -verspreiding. De buizen in de goten hebben ruimte om uit te zetten en te krimpen, maar met het droge systeem is de kans op barsten sterk verkleind. Indien er zich een lek voordoet in het natte systeem, is men genoodzaakt om de chappe open te breken. Met het droge systeem kan het volstaan een aantal planken van het parket te verwijderen.

Voor de vloerverwarmingssytemen gebruikt VEH Technics kwalitatieve merken zoals: Henco en Uponor

 

radiator en convector

VEH Technics convector radiatorHet verschil tussen een radiator en een convector zit hem vooral in de aard van de warmte die ze voortbrengen. Hierbij moeten we een onderscheid maken tussen stralingswarmte en convectiewarmte. Zowel een radiator als een convector geven stralings- en convectiewarmte af, maar bij een convector is het aandeel convectiewarmte veel groter dan bij een radiator.

Convectiewarmte
Convectiewarmte houdt in dat een verwarmingselement de lucht opwarmt, die daardoor stijgt en zo de koude lucht en dus de ruimte verder opwarmt. Het is dus een indirecte vorm van verwarming. Voorstanders van convectiewarmte halen de snellere en gelijkmatigere opwarming aan als belangrijkste voordelen. Je hebt dus minder temperatuurverschillen in één ruimte.

Stralingswarmte
Stralingswarmte houdt in dat een verwarmingselement (bv. de zon) elektromagnetische golven uitstraalt waarvan de energie, als ze op een oppervlak (object, lichaam) vallen, wordt omgezet in warmte. Het is dus een directe vorm van verwarming. Voorstanders vinden stralingswarmte de meest gezonde en aangename vorm van warmte. Bovendien heb je bij dezelfde luchttemperatuur een warmer gevoel met stralingswarmte dan met convectiewarmte.

Critici beweren dat de ruimte eigenlijk net te koud moet zijn om van stralingswarmte te kunnen genieten. Als de ruimte op temperatuur is, kan de stralingswarmte snel te warm aanvoelen. Mensen en meubels in de buurt van de radiator absorberen en blokkeren soms de stralingswarmte zodat die niet tot in de kamer kan doordringen. Zo krijg je koudere zones in eenzelfde ruimte.

 

Thermostaat

VEH Technics thermostaatEen belangrijke schakel tussen de radiator en de verwarmingsketel is de thermostaat. Om de warmtevraag per kamer te regelen kan men gebruik maken van thermostatische kranen die op de radiator of convector worden gemonteerd. Daarnaast bestaat er ook de ketelthermostaat die er voornamelijk voor zorgt dat een bepaalde kamertemperatuur niet overschreden wordt, maar ook de afzonderlijke muurthermostaat die de ketel aanstuurt om een welbepaalde themperatuur te bekomen in een welbepaalde ruimte. Men kan kiezen tussen een eenvoudige thermosthaat, een thermostaat met een tijdsprogramma of een modulerende kamerthermostaat.

Kiest men voor een ketel voorzien van een weersafhankelijke regeling dan zal de watertemperatuur automatisch worden aangepast aan de buitentemperatuur. Hiertoe zal een buitentemperatuurvoeler geplaatst worden, in combinatie met een elektronische regeling. In het regelsysteem kunnen verschillende temperaturen voor dag en nacht geprogrammeerd worden, terwijl automatisch rekening wordt gehouden met het verwarmend effect van de zon op de binnentemperatuur.

 

Adres

VEH TECHNICS BVBA
Ninoofsesteenweg 43
1755 Gooik

T  02 311 53 37

BTW BE 0847.301.928


Contacteer ons...