Warmtepomp boilers

Warmtepomp boilers

De warmtepomp boiler is een efficiënt en milieuvriendelijk alternatief om uw woning te voorzien van sanitair warm water.

De sanitaire warmtepomp boiler bestaat uit 2 delen:

  • de warmtepomp
  • de sanitair warmwatertank

VEH Technics warmtepompboiler

Hoe werkt een warmtepomp boiler ?

De warmtepompboiler onttrekt energie onder de vorm van warmte aan de omgevingslucht, zet deze om naar een veel hogere temperatuur en geeft deze energie later weer af aan het sanitair water in het ingebouwde reservoir. De warmtepomp pompt dus warmte van een laag naar een hoog temperatuursniveau en dit zelfs bij lagere luchttemperaturen (aanzuiglucht). Het rendement van de warmtepompboiler, anders genoemd de winstfactor, wordt berekend door de geleverde energie (afgegeven warmte) te delen door de verbruikte elektrische energie. Een warmtepomp boiler verbruikt dan ook tot 70% minder energie dan een klassieke elektrische boiler.

Het toestel heeft een ingebouwd waterreservoir welke als boilervat fungeert zodat ten allen tijde warm water beschikbaar is. Hierdoor kan een woning met een gezin van 2 tot 6 personen gemakkelijk voorzien worden van hun warmwaterbehoefte.

Voordelen

  • Lager energieverbruik
  • lagere CO2 uitstoot
  • lagere bedrijfskost

 Elektrische hulpverwarming

Bepaalde toestellen zijn standaard voorzien van een extra hulpverwarming welke enkel gebruikt wordt bij noodsituaties (extreem koude buitentemperatuur) waarbij de watertemperatuur in het reservoir tijdelijk wordt verhoogd.


Uitbreiding met thermisch zonnepaneel

Tevens is er soms standaard een extra wisselaar voorzien zodat u de warmtepompboiler ook kunt aansluiten op een externe warmtebron, zoals een thermisch zonnepaneel. In dat geval is bij zonnige dagen de warmwater productie voor uw gezin nagenoeg gratis.

COP = prestatiecoefficiënt

Het rendement van een verwarmingssysteem wordt uitgedrukt door de prestatiecoëfficiënt (COP).

De prestatiecoëfficiënt (COP) geeft de verhouding aan van de geproduceerde warmte tot het energieverbruik.

Hoe hoger de COP hoe hoger het rendement. Een warmtepomp met een COP van 5 betekent dat ze tot 5 maal meer energie kan leveren dan ze verbruikt.

Merken

VEH Technics Alpha Innotec logoVEH Technics Alpha Innotec logoVEH Technics Atlantic logoVEH Technics Daikin logoVEH Technics Euronom logoVEH Technics Fujitsu logoVEH Technics Henco logoVEH Technics Mitsubishi logoVEH Technics Uponor logoVEH Technics Vaillant logoVEH Technics Viessmann logo

Adres

VEH TECHNICS BVBA
Ninoofsesteenweg 43
1755 Gooik

T  02 311 53 37

BTW BE 0847.301.928


Contacteer ons...