Zonneboilers

Zonneboilers

Zonne-energiesystemen kan je onderverdelen in twee soorten: zonneboilers en zonnepanelen. De zonneboiler is een thermisch zonne-energiesysteem. Het vangt het licht en de warmte van de zon op om water te verwarmen. Een zonneboiler zet de energie van de zon rechtstreeks om in warmte-energie. De zonneboiler is een beproefd en eenvoudig systeem dat veel energie bespaart. Een zonneboiler verwarmt uw water voor afwas, douche, bad, etc. met behulp van de zon. Ook kan de zonneboiler ondersteuning bieden bij woningverwarming. Voor de verwarming van zwembadwater kan ook beroep gedaan worden op de zonneboiler.

Werking van de zonneboiler

VEH Technics zonneboiler
In een zonnecollector, op het dak, zit een donkere metalen plaat. Die plaat slorpt warmte op uit daglicht. Een glazen plaat bovenop de metalen plaat zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. De gevangen warmte straalt door naar een buizenstelsel tussen de platen. De speciale vloeistof in de buizen wordt heet en staat warmte af aan het koude leidingwater in de boiler. Het water kan gemakkelijk 60°C worden. Is de zon wat minder sterk, dan springt de gewone warmwaterinstallatie bij om het water op een ideale temperatuur te brengen.

VEH Technics zonneboiler


Bij een vlakkeplaatcollector is het een zwarte absorberplaat die het zonlicht opvangt en omzet in warmte. De onderzijde van de absorberplaat is verbonden met een stelsel van buizen. Een vloeistof (soms water, soms een mengsel van water met glycol) die door de buizen stroomt, slorpt warmte op en transporteert het. Een glazen afdekplaat aan de voorzijde en een isolatielaag aan de achterzijde van de absorberplaat vermijden warmteverliezen.

Meer gedetailleerde info over zonneboilers kan u terugvinden in de zonneboiler folder van www.energiesparen.be.

Adres

VEH TECHNICS BVBA
Ninoofsesteenweg 43
1755 Gooik

T  02 311 53 37

BTW BE 0847.301.928


Contacteer ons...